HANDLA

UPPTÄCK

KÖP CO2

Tillsammans kan vi göra skillnad

Tillsammans kan vi göra skillnad När du har läst färdigt den här sidan har ytterligare 5 miljoner engångsplastflaskor hunnit säljas runt om i världen.

Vi drunknar i plast, och återvinning är inte nog. Om vi inte gör någonting så kommer våra hav att år 2050 innehålla mer plast än fisk, ton för ton.

 

Plastens livscykel


Av all plast som någonsin producerats har bara ungefär 9 procent återvunnits. 12 procent har förbränts, och 79 procent hamnat i naturen eller på soptippar. Designat för att hålla finns nästan allt kvar i någon form än idag.

Plastens livscykel


 

Enas för att göra skillnad: SodaStreams löfte


Vi tror att något så litet som att du bubblar ditt eget vatten hemma kan leda till stora förändringar världen över. År 2025 kommer SodaStream att ha befriat vår planet från 67 miljarder engångsplastflaskor – så att vi ska slippa ge oss ut och leta efter en ny.

Det börjar med vår flaska. Varje SodaStream-flaska innebär tusentals färre engångsplastflaskor, och till att hålla vår planet frisk och ren för alla.

 

Enas för att göra skillnad: din inverkan


Men den största inverkan står du för. Bara under 2017–2018 stoppade SodaStream-bubblare världen över hela 6,3 miljarder plastflaskor och burkar från att förorena vår miljö. Tack alla bubblare!

 

Kampen mot engångsplastflaskor är en del av SodaStreams DNA.


Din SodaStream-maskin gör det möjligt att drastiskt sänka användningen av engångsplastflaskor.

Tänk dig att minska det koldioxidavtryck som är resultatet av tillverkning och transport av engångsflaskor, att dricka mer vatten för hälsan och att leva ett grönare liv på en renare planet.

Vår jord behöver mindre avfall och mer bubblor!

SodaStreams flaskor är återanvändningsbara i tre år, och var och en ersätter så många som 3 700 engångsplastflaskor.

Dina bubblor har inte bara en naturlig plats i ditt hem och på din arbetsplats. My Only Bottle gör att du kan bubbla och ta med dig ditt vatten vart du än ska, vilket ytterligare minskar behovet av engångsplast.

Skydda planeten på språng!

Men det är inte slut där.

Våra kolsyrecylindrar bidrar ytterligare till att minimera mängden skadligt avfall. Varje återvunnen cylinder steriliseras, inspekteras och fylls på igen med ny kolsyra av hög kvalitet.

 

En av de bästa sakerna med att rädda världen från engångsplast är att du inte behöver vara utan dina favoritdrycker, eller offra goda smakupplevelser. Med dussintals smaksättare och anpassningsbara alternativ så kan du känna dig säker på att bibehålla en bra vätskebalans med SodaStream, vilket är bra både för dig och planeten.

 

Är du redan en SodaStream-bubblare men vill göra mer?

Ett sätt är att köra en vit engångsplast-månad. Börja med något av exemplen nedan och välj bort det helt i en månad, eller utmana dig själv och inspirera andra till att välja bort alla fyra.


<

Engångsplastflaskor Takeaway-muggar Plastkassar Plastsugrör