HANDLA

UPPTÄCK

KÖP CO2

Fördelarna med att dricka vatten

Du har säkert hört att du bör dricka minst 8 glas vatten per dag, men har du någonsin tänkt på varför? Våra kroppar består till 60 procent av vatten och vätska är viktigt för att vi ska kunna fungera vardagligen. Nedan har vi listat de främsta fördelarna med att dricka vatten, samt några tips för hur du kan dricka mer vatten.

Maximera din fysiska prestanda

Det spelar ingen roll om du är atlet, någon som lyfter tungt på jobbet, eller någon som bryr sig om sin hälsa - du borde veta att din fysiska prestanda förbättras när du dricker vatten.

Studier visar att förlusten av så lite som 2 procent av vätskan i kroppen, kan resultera i att din prestanda försämras. När din kropp börjar förlora vätska kommer du notera:

  • Ändringar i kroppstemperaturen
  • Ökad trötthet
  • Försämrad fortsatt fysisk förmåga
  • Nersatt motivation

Förebygg huvudvärk

Om du lider av huvudvärk - har du någon gång tänkt på att det kan vara p.g.a. uttorkning? En koppling har gjorts mellan huvudvärk, migrän och uttorkning. Beroende på vilken typ av huvudvärk du har kan det underlätta om du dricker mer vatten. Tänk på det nästa gång innan du tar en Alvedon.


Främja god tarmrörelse

En annan fördel med att dricka mer vatten är att du främjar god tarmrörelse och får ett hälsosammare matsmältningssystem. Ännu en koppling har hittats mellan uttorkning och förstoppning hos människor i alla åldrar.

Att dricka mer vatten kan underlätta förstoppning, men forskare har även kommit fram till att drickande av kolsyrat vatten, hjälper mycket mer mer för att minska effekterna av förstoppning.


Bekämpa njursten

Njurstenar kan vara ganska smärtsamt. Du kanske har hört talas om gamla huskurer som att t.ex. dricka tranbärsjuice; men det bästa sättet att bekämpa njursten är att dricka mer vatten. Att dricka vatten gör det lättare för kroppen att minska salthalten i det vi äter, och att äta mindre sodium är det du behöver för att undvika smärtan från njurstenar.

Vatten kan även hjälpa till att reducera storleken på njurstenar och göra det lättare för dem att komma ut. Det är även möjligt att ett ökat vattenintag minskar uppkomsten av njurstenar.


Förebygg baksmälla

Det är vanligt att folk tror att man kan förhindra en baksmälla om man dricker väldigt mycket vatten, men det hjälper faktiskt bara att lindra symptomen. När du dricker vatten undviker du att bli uttorkad och det hjälper dig att förebygga uttorkningssymptom så som trötthet, törst och huvudvärk..

Om du har druckit alkohol, ska du dricka ett glas vatten innan du går och lägger dig se till att har sätta ett glas vatten - du kommer garanterat vakna på natten och vilja dricka mer för att stilla din törst.


Förebygg torr mun och dålig andedräkt

Håll munnen återfuktad. Att dricka tillräckligt med vatten kommer förebygga bakterierna som härjar i en torr mun, som ett resultat av för lite saliv. Vatten hjälper till att skölja bort allt, inklusive dina chanser till dålig andedräkt.


Underlätta viktminskning

En av de största fördelarna med att dricka vatten är att det underlättar viktminskning. Att dricka tillräckligt med vatten gör att du känner dig mätt längre. Det ökar även din matsmältning och tillåter dig att bränna mer kalorier när du vilar. Vill du undvika långsiktig viktökning? Vatten kan även hjälpa till med detta. Så istället för att räcka dig efter sockrig läsk, ta en flaska bubbelvatten.


Tycker du det är svårt att dricka tillräckligt med vatten?

Om du tycker det är svårt att dricka tillräckligt med vatten finns det några tips för att hjälpa dig nå dina mål.

  • Vänta aldrig tills du är törstig innan du dricker
  • När du börjar bli hungrig, drick lite vatten
  • Ska du ut och äta? Drick ett glas vatten innan du beställer
  • Träna? Drick vatten innan, under och efter träningen

Målet är att alltid ha vatten tillgängligt så att du kan dricka hela dagen. Att ha det med dig kan minska dina chanser att dricka läsk eller annan sockrig dryck som inte kommer ha någon bra inverkan.

Vill du inte dricka tråkigt kranvatten hela dagen? Prova kolsyrat vatten och alla fantastiska smaker som kommer göra dig glad och skippa läsken. Dock drick helst inte kolsyrat vatten under träningen, här är det bättre om du håller dig till vanligt vatten.

Du kan hitta kolsyrat vatten i en variation av naturliga smaker. Kolsyrat vatten är ett roligt och smakfullt sätt att dricka mer vatten. Efter det att du börjat dricka kolsyrat vatten kommer du säkert se att det blir mycket lättare att nå dina dagliga mål. Att dricka vatten kommer inte ses som ett jobbigt hinder. Bubblorna gör allting så mycket roligare!