HANDLA

UPPTÄCK

KÖP CO2

Fungerar kolsyrat vatten så som vanligt vatten?

Det finns dem som tror att kolsyrat vatten inte kan vara lika bra som vanligt vatten när det kommer till det dagliga vattenintaget. De tror att bubblorna i det kolsyrade vattnet kan göra det mycket mer ineffektivt för att motverka uttorkning. Men detta är inte fallet. Kolsyrat vatten fungerar precis som vanligt vatten; men erbjuder ett roligt och mer spännande sätt att dricka ditt dagliga vattenintag.

Kolsyrat vatten med fruktsmaker är även ett bra och hälsosamt alternativ till läsk eftersom det inte har några kalorier eller tillsatt socker. Den största skillnaden mellan kolsyrat vatten och vanligt vatten är bubblorna. Hur din kropp använder vattnet och reagerar på det är exakt samma.

Kolsyrat vatten har tillsatt koldioxid och det är så du får den roliga bubblande effekten som kolsyrat vatten är känt för.

Kolsyrat vatten för återfuktning

Forskning har gjorts för att försöka förstå hur vatten och kolsyrat vatten båda fungerar för att återfukta kroppen. I forskningen ingick även andra drycker för att testa deras effektivitet, så som läsk, juice, kaffe och mjölk. Det slutgiltiga resultatet var såklart att både vatten och kolsyrat vatten fungerar på samma sett, med minimala skillnader.

Genom dessa studier kom man fram till att både vanligt vatten och kolsyrat vatten fungerade återfuktande. Den ena vann inte över den andra. Detta är p.g.a. de båda har samma huvudingrediens - de är båda bara vatten.

Skillnader på kolsyrat vatten

Kolsyrningen i bubbelvatten har väldigt liten effekt på matsmältningen. Man hittade dock att det kan ta lite längre tid för kroppen att tömma vätska från tunntarmen till magen efter det att man druckit kolsyrat vatten, vilket kan påverka hur vattnet absorberas i kroppen.

Vanligt vatten absorberas snabbare än kolsyrat eller bubblande vatten, men när det absorberas är effekterna och fördelarna exakt samma. Kolsyrat vatten är också ett bra alternativ för dem som inte gillar vanligt vatten p.g.a. dess smaklöshet. För dem kan det vara mycket lättare att svälja kolsyrat vatten.

Du kan även lägga till lite juice till kolsyrat vatten för att skapa en uppfriskande dryck med få kalorier, om du vill ha mer smak men inte vill dricka sockrig läsk. Den enda gången du fortfarande borde hålla dig till vanligt vatten är under träning.

De är många som undviker att dricka kolsyrat vatten under träning, vilket kan leda till uttorkning. Vid träning är vanligt vatten fortfarande bäst. I alla andra fall säger experterna att du fortfarande kan dricka kolsyrat vatten för att nå ditt dagliga rekommenderade intag av vatten (åtta glas) varje dag.

Att byta till kolsyrat vatten

Om du tycker det är svårt att dricka åtta glas vatten varje dag bör du överväga kolsyrat vatten. Vissa tycker det är ett mycket mer naturligt sätt att dricka vatten och att det är mycket lättare att svälja..

En annan anledning att byta är om du tror att du är beroende av läsk och du behöver ett bättre sätt att införa vatten i ditt system. Naturligt sötat kolsyrat vatten är ett utmärkt sätt att sluta dricka sockrig läsk och börja dricka ett hälsosammare alternativ. Det finns även flera smakalternativ att välja från och du kommer märka att du saknar läsk allt mindre.

Hur kan jag skaffa kolsyrat vatten?

Du kommer snabbt märka att det blir dyrt att köpa backar och flaskor med kolsyrat vatten från affären varje vecka, vilket resulterar att det blir dyrare att åka till affären än vanligt. Ibland väljer folk även att dricka kranvatten istället för kolsyrat vatten, endast p.g.a. kostnaden. Men det finns en lösning!

SodaStream är ett enkelt och prisvärt sätt att lösa detta problem. Med bara ett knapptryck kan du köra ditt vanliga vatten genom en CO2 patron som kolsyrar ditt vatten snabbt och lätt. Det inför de roliga bubblorna i ditt vatten och gör att det kommer till liv.

Det finns även ett stort urval av naturliga smaker för kolsyrat vatten Att använda SodaStream är ett utmärkt sätt att hålla sig återfuktad utan att gå bankrutt och utan att gå miste om att dricka kolsyrat vatten när du känner dig törstig och inte vill dricka vanligt vatten.