HANDLA

UPPTÄCK

KÖP CO2

Läskalternativ från SodaStream

Om du är en av dem som dricker mycket läsk bör du överväga att sluta direkt. Du kanske upptäcker att du är sockerberoende och detta kan göra det svårt att sluta helt. Om du letar efter läskalternativ kan du överväga att börja dricka kolsyrat vatten.

Studier visar att kolsyrat vatten är ett bra alternativ till läsk. I denna artikel kommer vi beskriva varför läsk är dåligt för dig och vilka läskalternativ du bör överväga.


Varför är läsk så dåligt?

Läsk är en av de värsta dryckerna du kan dricka, men tyvärr dricker många idag minst en burk läsk om dagen. Varför är det så dåligt?


Erbjuder inget näringsvärde

Först och främst erbjuder drycken inget näringsvärde. När du dricker en läsk sätter du i dig upp till 200 kalorier i en 33cl burk. Dessa är tomma kalorier som kan leda till viktökning. Samma gäller för diet läsk..

Även att dricka diet läsk bidrar till viktökning. Diet läsk innehåller artificiella sötningsmedel som många tror kan leda till olika hälsoproblem så som cancer, depression, koncentrationssvårigheter och t.o.m. krampanfall.


Hög surhetshalt

Läsk har även en hög surhetshalt som kan leda till magproblem. Aciditeten i läsk kan förstöra hinnan i din mage och leda till halsbränna och sura uppstötningar. Surheten i läsk kommer även skada emaljen på dina tänder och leda till karies.


Försämrar upptaget av kalcium

Läsk innehåller även fosforsyra. Detta är något som gör det svårare för din kropp att absorbera kalcium, vilket kan leda till att benen i kroppen blir svagare och sköra. Dåliga ben kan leda till osteoporos, eller porösa ben. Det finns även en koppling mellan dåligt kalcium upptag och karies.


Uttorkning

Sist men inte minst är läsk dåligt för din hälsa eftersom det leder till uttorkning. Våra kroppar består till 60 % av vatten och vi måste se till att dricka rikligt med vatten varje dag. Läsk fungerar samtidigt vattendrivande. Vi förlorar vatten istället för att absorbera det. Läsk innehåller även mycket socker och natrium som båda kan leda till uttorkning..


Varför bör jag byta till kolsyrat vatten

Kolsyrat vatten är ett naturligt alternativ till läsk. Om du försöker bli av med ditt läskberoende bör du överväga att byta. Kolsyrat vatten, så som det som erbjuds av SodaStream, innehåller ingen fruktos, majssirap eller artificiella sötningsmedel. Det är precis lika effektivt som att dricka mineralvatten. Du kommer vara mycket gladare och hälsosammare när du byter till kolsyrat vatten.

Dessutom tycker många det är mycket bekvämare att dricka kolsyrat vatten än mineralvatten. Många tycker det är jobbigt att dricka mineralvatten, men kan njuta av kolsyrat vatten eftersom det har mer smak och samma bubblor som läsk. Med naturliga smaker kan du dricka kolsyrat vatten precis lika lätt som läsk. Du kommer lura din kropp att tro det är läsk, utan att göra någon som helst skada.

Kolsyrat vatten påverkar inte heller tandemaljen. Detta är en av de största myterna för produkten. Det är inte kolsyrningen i läsk som resulterar i skador på emaljen; det är aciditeten. Att dricka kolsyrat vatten kan hjälpa dig skydda din tandemalj.

Kolsyrat vatten innehåller kalcium precis som mineral vatten och club soda. Så medan läsk förhindrar din kropp att ta upp kalcium, kan vissa sorter av kolsyrat vatten faktiskt hjälpa upptaget.


Alternativ att överväga

Om du vill byta från sockrig läsk måste du hitta goda läskalternativ. Som tur var gör vi hos SodaStream det lätt för dig att hitta goda läskalternativ.

En av våra favorit- läskalternativ är vår Diet Cola smak. Den har inget av det skadegörande innehållet som du hittar i läsk.

En behållare räcker till upp till åtta liter av utsökt dryck. Det bästa är att en flaska kostar mindre än 60kr, vilket betyder att du kommer spara bra med pengar jämfört med att köpa läsk när du är i affären nästa gång. Både din kropp och din plånbok kommer tacka dig för ditt nya val!

  • Pepsi
  • Pepsi Max
  • 7UP
  • 7UP free
  • Mirinda

En stor fördel är att du kan kontrollera hur mycket smak du lägger till i ditt kolsyrade vatten, så att du kan göra din dryck precis så söt som du vill. Hos SodaStream är vi stolta över att kunna erbjuda läskalternativ och hjälpa våra kunder leva hälsosammare liv.